Испания

Кралство Испания е втори дом на много българи, като страната е в челните места на страните от ЕС с пребиваващи българи. Като всяка държава, Испания си има своите особености, с които е необходимо всеки един да бъде добре запознат за да избягва неприятни ситуации.

Съветите свързани с Испания са на база личен опит. Те нито са копирани от други сайтове, нито са писани на теория - те са проиграни и е потвърдено, че работят така както е написано. Имайте предвид, че администрацията много често не е нясно с някои регулации, особено европейските такива. Винаги отстоявайте правата си, ако се наложи търсете адвокатска помощ - адвокатски хонорар от 50 ЕВРО може да ви спести много разходи и излишно хабене на нерви.

Като цяло испанската държавна администрация е много положително настроена. Почти никъде няма де се натъкнете на грубо отношение, навсякъде ще ви бъде помогнато да допопълните даден формуляр и ще ви бъде обяснено това което не ви е ясно. За целта обаче трябва да имате някакви познания по испански. Ако нямате такива, вземете с вас някой който е наясно как се случва дадена процедура. Не се доверявайте на хора, които чули "как един приятел го бил направил".Коментари към тази статия

Все още няма коментари, напишете първият коментар!